marți, 25 august 2015

Să fii primar în Botoșani

Sunt plăcut surprins că tot mai mulți botoșăneni îsî exprimă dorința de a candida la funcția de Primar al municipiului. Aș fi extrem de bucuros dacă toți cei ce îndeplinesc condițiile candidaturii și sunt din municipiul Botoșani ar avea această dorință. Asta ar însemna implicare, voința de mai bine, aducerea în atenție a multitudinii de idei care să facă confortul general al locuitorilor, idei ce ulterior vor trebui luate în considerare dacă fiecare ar avea un număr de votanți, eliminând poate tacticile totalitariste ale celor înbolnăviți de putere care fac administrație după bunul lor plac cu o lipsă totală de transparență.

Dar de ce ei? Mă întreb de ce P.N.L. nu se poate decide și lasă în față oameni care sunt mai mult sau mai puțin murdăriți cu atitudinea dezolantă din vechile mandate a politicianului afacersit, descurcăreț și cu o precară cultură, atitudine care cuprinde gesturi ce denotă faptul că oricât ar scrie texte auto-motivaționale pe rețelele de socializare, lumea nu uită că primul lucru făcut ca și portar la cabinetul de senator a fost să facă contracte prin firma proprie cu Instituția Consiliului Județean, bineînțeles cu menționarea prin caractere de Împărat… a Împăratului.  Mai apare o doamnă despre care nu poți spune multe pentru că singura ei realizare ca și viceprimar a fost să solicite măturarea manuală a trotuarului din fața scării unde locuiește, de către angajații firmei de salubrizare a orașului nostru, a tuturor, activitate ce a încetat odată cu schimbarea ei din funcție. Vecinii dumneaei au fost plăcut impresionați. De domnul Coman ce să zici, oricât s-ar agăța de clanța ușilor cred că Viorel băiatul care cerșește de ani de zile prin Piața Centrală este ceva mai cunoscut și într-o bătălie unu la unu lupta ar fi extreme de strânsă. În rest, cred că până la stabilirea unui candidat să iși distrugă buruienile din curte și să dea dovadă de bărbăție dacă vor încrederea oamenilor, asta însemnând evitarea certurilor pe subiecte precum poza lui Băsescu din sediul PD-L. Vechiul P.N.L. trebuie să înțeleagă că acolo, la PD-L, vechii foști polițiști nu pot renunța la pozele cu vechii foști comuniști.

Trecem la șacali, la la cei care în funcție de unghiul din care privești, ori au un mare avantaj ori cel mai mare dezavantaj, avănd în vedere acțiunile Curții de Conturi, care arată cum se folosesc de banii publici pentru a se promova pe ei și bineînțeles de a-și promova firmele proprii din spatele laptop-ului, cocoțați pe scenă. Să promiți locuri de muncă în municipiu și apoi când vine vremea întreținerii spațiilor verzi să impingi la licitații firme din Dorohoi, firme prietene cu anumiți parlamentari care nu au văzut Camera Deputaților în tot mandatul, e o adevărată realizare, de o ipocrizie rar întâlnită având în vedere că firmele Consiliului Local au în continuare nevoie de dezvoltare și diversificarea activităților, toate pentru aducerea banilor noștri la bugetul local. Pe partea cu Centrul Vechi, să nu credeți că are mare interes în curățarea zonei, vine campania electorală iar el știe că noi, cetățenii nu suntem mulțumiți de prezența murdăriei provocate de țigani, dar ca și tactică, tot el cred că i-a ordonat subalternului de la partid scoaterea schimbului de noapte al maturatului stradal, doar pentru acumularea masivă a cojilor de semințe, să aibe PRO TV ul ce filma.


Atenție cetățeni! Schimbarea nu poate veni dacă toți cei din primărie cheltuie fără noimă banii noștri. Schimbarea nu vine dacă toți cei care doresc să vină la primărie vor face la fel sau au făcut-o deja din alte poziții. Schimbarea nu vine dacă ii votăm pe cei educați de comuniști. Este clar că în administrație și în politică avem nevoie de UN SCHIMB DE GENERAȚII, o generație tampon, o generație de tranziție care să facă trecerea noastră ca neam la o noua era, să ii facă pe cei bătrăni să înțeleagă importanța pasului înapoi iar pe cei tineri importanța pasului înainte, să realizăm adaptarea Specificului Național Românesc la tehnologizare, la evoluție, către succes. Aveem nevoie de alternativă, partidele istorice au avut timp să demonstreze ce pot. Istoria poate începe și astăzi, așa că vă invit să gândim bine împreună dacă vrem același sistem murdar și susținut de picioarele de lemn ale tovarășilor sau a pionerilor, ori dacă E TIMPUL să vedem Municipiul BOTOȘANI curat, transparent, iubit, la dispoziția cetățenilor și a generațiilor următoare!

Cu respect,
Andrei-Iulian CIUBOTARU

vineri, 21 august 2015

Schimbul de generații

Având în vedere că lupta internă pentru alegerile locale este în plină desfăşurare, Partidul România Unită Botoşani îşi doreşte ca  pentru prima dată în istoria alegerilor de primari, propunerile de candidați pentru fiecare unitate administrativ teritorială  din județ să vină din partea cetățenilor.  

Noi credem că pentru a putea fi primar, cei nominalizați trebuie sa fie buni organizatori, să fie iubitor de români și de țară şi să fie din localitatea pe care dorește să o reprezinte, pentru a evita situația din anul 2012 când unii candidaţi şi-au făcut buletin de Botoşani cu o săptamănă înainte de depunerea candidaturii.
Am fi bucuroși dacă propunerile ar veni pentru tineri și pentru cei care nu au mai făcut politică,  deoarece credem că este timpul unei schimbări majore atât în politică cât și în administrație.

Așteptăm cu interes propunerile dumneavoastră la adresele de e-mail: prubotosani@partidulromaniaunita.org / partidulromaniaunitabotosani@gmail.com  sau la telefon 0741 368 169.   




Departamentul de Tineret al Partidului România Unită Botoșani
Coordonator,

Andre-Iulian Ciubotaru